Deutsche Bank șochează analiștii

1edd05fdc8dc584a5caa10098fdd6b0cPrăbușirea se simte și în bani pentru cei de la Deutsche Bank. Cea mai mare instituție financiară din Germania s-a situat adânc în zona de pierdere ca rezultat pentru activitatea de anul trecut. Brokerii au avut reacții împărțite la această avertizare de pierdere.
Primul bilanț al anului pentru noul șef al Deutsche Bank, John Cryan, a prezentat cifre mai degrabă brutale, față de ceea ce așteptau experții din domeniu. Înainte de taxe, instituția de credit a trebuit să prezinte pentru anul 2015 o pierdere de 6,1 miliarde de euro, după cum a anunțat surprinzător cu o seară înainte cea mai mare bancă a Germaniei.

Vestea proastă i-a prins pe mulți investitori pe picior greșit: majoritatea analiștilor s-au așteptat în prealabil la cifre mult mai bune. După tragerea liniei, precum și după aplicarea taxelor, minusul se ridică chiar la 6,7 miliarde. Banca nu a mai înregistrat un rezultat atât de prost de la criza financiară din 2008.

Un motiv pentru rezultatul oribil este pus pe seama litigiilor cu riscuri greu estimabile. Cryan a ordonat o nouă restructurare a instituției. Într-o scrisoare către angajați acesta a definitivat noua direcție a instituției, eficientă din punct de vedere al costurilor și a adăugat că sarcinile impuse mai sus sunt consecința firească a deciziilor care trebuie luate pentru strategia 2020. Aceste decizii vor face instituția mai simplă și mai eficientă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-schockt-Analysten-article16817861.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =