Deutsche Bank trebuie să plătească 600 de milioane

FILE PHOTO - The headquarters of Germany's Deutsche Bank is photographed early evening in Frankfurt, Germany, January 26, 2016.   REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

 

Timp de ani de zile clienții ruși au spălat bani sub ochii instituției germane, în valoare de peste zece miliarde de dolari. Banca vede această agitație ca fiind lipsită de sens și scapă relativ ieftin.

Deutsche Bank va trebui să suporte o amendă juridică, dar într-o sumă care este mult sub așteptări. După un acord în valoare de miliarde de dolari cu autoritățile americane privind scandalul ipotecilor, cea mai mare instituție financiară germană trebuie să achite o altă amendă de 600 de milioane de dolari într-un proces privind spălările de bani din Rusia. 425 de milioane de dolari merg către autoritatea de supraveghere financiară DFS de la New York, după cum a anunțat aceasta luni seara. Autoritatea britanică de supraveghere bancară, FCA, cere alte 200 de milioane de euro, spune un insider. Autoritatea nu a dorit să ofere informații.

După estimările anchetatorilor clienții ruși au spălat prin intermediul băncii germane sume mari de bani la Moscova și Londra, echivalentul în ruble a peste zece miliarde de dolari. Aceste activități s-au petrecut ani de zile, pentru că instituția nu a efectuat controale corespunzătoare, ratând astfel oportunități de a descoperi manipulările, de a cerceta și de a le opri, explică DFS. Banca ar fi știut de multă vreme că există de multă vreme cereri de prezenta dovezi ale conformității cu reglementările, critică șeful DFS, Maria Vullo.

La fel ca o altă bancă europeană, Deutsche Bank nu a reacționat când a primit informații privind activitățile ilegale prestate de anumiți clienți. Iar mai târziu s-a scuzat, pentru că managerul responsabil era mult prea ocupat. La sfârșitul anului 2014, mult mai târziu ca alte instituții, banca a evaluat Rusia ca țară de mare risc.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-muss-600-Millionen-zahlen-article19679569.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5