Deutsche Bank trebuie să plătească din nou

RTX1AF1B

Deutsche Bank trebuie să plătească din nou

Jungla proceselor în care este prinsă cea mai mare bancă din Germania, se mai subțiază un pic. În Statele Unite instituția mai scapă de o controversă. Dar acesta aduce din nou costuri suplimentare.

După o amendă record de 2,5 miliarde de dolari, Deutsche Bank trebuie să bage mână în buzunar pentru a plăti un proces pierdut în SUA. Banca trebuie să plătească o amendă de 55 milioane de dolari datorită unui proces pierdut cu privire la evaluarea neadecvată a riscurilor derivatelor. Autoritatea americană de supraveghere bursieră va derula o anchetă paralelă. În discuție este suspiciunea că banca ar fi ascuns în timpul crizei financiare pierderi în valoare de miliarde de dolari.

Conform Securities and Exchange Commission, Deutsche Bank ar fi viciat actele contabile cel puțin între perioada dintre 1 octombrie 2008 și 31 martie 2009. Deutsche Bank nici nu a confirmat, nici nu a infirmat acuzațiile. Într-un anunț autoritățile au spus că se bucură de cooperarea băncii. Autoritățile însă nu au demarat proceduri împotriva unor angajați ai băncii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-muss-erneut-Millionen-zahlen-article15174391.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 47