Deutsche Bank vrea să răscumpere acțiuni

Deutsche Bank emite obligațiuni, apoi la doar câteva luni mai târziu răscumpără același pachet în valoare de miliarde de euro. Din bondurile în valoare de 4,5 miliarde de dolari, banca vrea să răscumpere documente în valoare de circa un miliard.

Deutsche Bank vrea să răscumpere parțial un pachet de obligațiuni emis în toamna anului 2016. Instituția a oferit creditorilor săi posibilitatea de a vinde documente în valoare de un miliard dintr-un total de 4,5 miliarde. Cea mai mare instituție financiară din Germania vrea să se asigure astfel că nu trebuie să ramburseze dintr-un foc un volum prea mare de lichidități.

Spre deosebire de răscumpărarea de obligațiuni efectuată în februarie 2016, de data aceasta nu este vorba despre potolirea investitorilor nervoși. Deutsche Bank a vândut pachetul de acțiuni în valoare de 4,5 miliarde de euro în octombrie 2016 printr-o formă de plasare privată către investitori, atunci când piața se afla sub mare presiune. Instituția vrea să vină în ajutorul investitorilor și să facă aceste documente să fie cât mai ușor de comercializat. De aceea oferă în paralel cu răscumpărarea parțială posibilitatea de a schimba între ele diferite tipuri de obligațiuni.

În toamna anului 2016 unii investitori s-au îndoit de stabilitatea instituției financiare, pentru că Ministerul American de Justiție a impus plata unei amenzi în valoare de 14 miliarde de dolari, ca urmare a unor fraude descoperite pe piața americană de imobiliare. Între timp banca a convenit cu autoritățile plata unei sume de doar 7,2 miliarde de dolari. Ca amendă trebuie achitate doar 3,1 miliarde de dolari, mare parte din restul sumei corespunde unor compensații financiare către clienți americani pentru următorii ani. Cursul acțiunilor s-a recuperat apoi miercuri, acesta a câștigat peste două procente în valoare, fiind astfel printre cei mai mari câștigători din DAX.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-will-Anleihen-zurueckkaufen-article19799776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 11 =