Deutsche Post câștigă mai puțin

f65e0dbe4f1c4ce1c86cd803c013a497

Bilanțul Poștei Germane obține deja dezamăgire din partea investitorilor. După tragerea liniei, rezultatul companiei a pierdut peste un sfert față de rezultatul anului precedent. Vânzările au crescut, concernul DAX răscumpără acțiuni. Dividendele rămân neschimbate.

Acționarii Deutsche Post trebuie să se despartă de speranțele lor privind dividende mai mari anul acesta, după ce compania lor a înregistrat o scădere a profitului. Cu 85 de cenți pe fiecare acțiune, repartiția ar trebui să rămână cel puțin la nivelul anului precedent, după cum a anunțat concernul DAX la prezentarea bilanțului.

Cu toate acestea, ar trebui pusă în aplicare o propunere a conducerii companiei pentru alocarea unei sume de un miliard de euro din rezultatul anului precedent și investirea acestei sume în răscumpărarea de acțiuni. Suma de un miliard de euro este prevăzută ca limită superioară. Știrea a aruncat în aer cursul acțiunilor companiei în operațiunile de dinainte de prânz.

Conducerea Poștei Germane a discutat mult și în trecut despre o posibilă răscumpărare de acțiuni dar programul și momentul exact nu au fost fixate. Ca motiv pentru prezenta decizie, Poșta a numit fluxurile puternice de lichidități, dar și dezvoltarea profitului. Programul ar trebui demarat în luna martie și să se încheie anul viitor, după cum se spune într-o declarație de presă a Deutsche Post.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Post-verdient-weniger-article17176106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =