Deutsche Post se implică la Amazon Fresh

Entuziasm în comerțul german cu amănuntul: un concurent puternic din SUA vrea să intervină pe piața germană cu un serviciu ultramodern care să livreze pâine, unt sau lapte direct către consumatori. Iar DHL, subsidiară a Deutsche Post, vrea să profite de pe urma acestei oportunități.

Comerciantul online Amazon este aparent pe punctul de a demara un nou serviciu în Germania destinat livrării de alimente proaspete. După cum raportează cei de la “Handelsblatt”, oferta ar trebui să fie disponibilă la Berlin începând cu luna aprilie. Partener exclusiv de livrări pentru concernul american este subsidiara Deutsche Post, DHL.

Pentru noul serviciu de livrări Amazon vrea să ridice o hală pentru servicii logistice la München, spun cei de la “Süddeutsche Zeitung”. Se va dezvolta cât de curând posibil un serviciu complet din toate punctele de vedere, pentru întreaga Germanie.

Sub numele “Amazon Fresh” concernul oferă deja livrări de alimente proaspete în SUA și Marea Britanie. A fost anunțată începerea activității și în Germania. Până acum Amazon nu a oferit nici măcar o dată aproximativă pentru lansare, sau alte detalii.

Pe burse aceste anunțuri privind implicarea concernului american pe piața germană a provocat agitație. Brokerii se așteaptă la reacții semnificative resimțite și în cursul acțiunilor Deutsche Post. Piața alimentelor este una imensă, explică un broker.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Post-mischt-bei-Amazon-Fresh-mit-article19758439.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 71