Deutsche Post și Ford dezvoltă un nou vehicul electric

Mii de transportoare electrice ale Deutsche Post rulează deja pe șoselele germane. Acum compania vrea să extindă paleta de modele cu ajutorul constructorului american Ford și vrea să vândă aceste vehicule și în afara concernului.

Subsidiara Deutsche Post pe nume Streetscooter va încheia un parteneriat cu Ford pentru construcția de vehicule de transport marfă cu propulsie electrică. Pe baza unui concept dezvoltat de Ford după modelul Transit va fi creat un vehicul electric de transport, care va avea dimensiuni mai mari decât modelul anterior dezvoltat de Streetscooter. Producția ar trebui să înceapă de luna viitoare. Până la finalul anului 2018 ar trebui să fie produse cel puțin 2500 de astfel de vehicule noi care vor fi utilizate la Deutsche Post. Concernul de la Bonn preia operațiunile de asamblare ale Streetscooter și operarea noilor vehicule, spune un purtător de cuvânt de la Ford.

Deutsche Post a devenit prin modelul Streetscooter unul dintre producătorii de top din domeniul electromobilității. Firma a fost fondată în 2010 sub formă de start-up de oameni de la Universitatea RWTH din Aachen. Tot acolo au fost dezvoltate apoi vehicule electrice, care să poată fi utilizate special pentru nevoile Poștei Germane. Iar vehiculul rezultat a fost prezentat în anul 2012, din 2014 este inclus în testele flotei de vehicule de la Deutsche Post. În decembrie 2014 compania a achiziționat toate acțiunile de la Streetscooter GmbH.

Fix 2500 de transportoare circulă deja prin Germania livrând colete și scrisori. Între timp Poșta Germană vrea să își înlocuiască toată flota de fix 50.000 de vehicule, cu unele complet electrice care să fie de asemenea alimentate cu energie electrică provenită din surse regenerabile. Vehiculele vor fi livrate și în afara concernului către artizani sau comune. Directorul responsabil de la Deutsche Post, Jürgen Gerdes, a vorbit deja despre o cerere masivă pentru aceste vehicule.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Post-und-Ford-bauen-groesseren-E-Transporter-article19889116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 69 =