Deutsche Post va livra pe viitor alimente pentru Amazon

Comerțul online cu alimente crește exponențial, până în anul 2025 piața ar trebui să atingă o valoare totală de șapte miliarde de euro. Chiar și cei de la Deutsche Post își asigură o parte din acest potențial. Concernul va livra pe viitor alimente pentru serviciul “Amazon Fresh”.

Deutsche Post se orientează tot mai mult spre comerțul online care este tot mai profitabil și dezvoltă relațiile cu gigantul american Amazon. Deutsche Post a fost aleasă de concernul american ca și furnizor pentru alimente proaspete, spune directorul de la Deutsche Post, Frank Appel, la adunarea generală de la Bochum. Amazon nu a dorit să ofere informații. În cercurile apropiate acestui domeniu se spune deja că Amazon a încheiat o cooperare exlusivă cu subsidiara Deutsche Post – DHL – care va deservi serviciul de livrare alimente – “Amazon Fresh”. Mai este planificată de asemenea o fază de test în capitala Berlin.

Deutsche Post a adunat deja experiență în domeniu: ele livrează la destinație alimentele comandate pe propriul supermarket-online denumit Allyouneedfresh.de. Concernul dorește să continue această colaborare. Deutsche Post vrea să devină principalul furnizor de servicii pentru comerțul online cu alimente. Comercianții tradiționali de alimente se uită deja de multă vreme înspre mișcarea pe care Amazon o va face spre comerțul cu alimente proaspete. Se speculează de ani de zile o pătrundere a Amazon și pe această piață din Germania.

Numeroase concerne au sosit pe piață și analizează strategii pentru contracararea pătrunderii pe piață a gigantului american. Comerciantul de alimente Rewe, care este numărul doi pe piața germană după Edeka, nu se lasă intimidat de Amazon. Directorul Rewe, Alain Caparros, a spus că cei de la Köln sunt fruntași în comerțul cu alimente proaspete în toată Germania. Vânzările online de alimente vor crește de la un volum de 1,1 miliarde de euro în anul 2014, la peste 7 miliarde în 2025, potrivit cercetătorilor de la GfK.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Post-liefert-kuenftig-Lebensmittel-fuer-Amazon-article19814953.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 67