Deutsche Post vrea să asambleze Streescooter și la Düren

După fabrica din Aachen vehiculul electric pentru transport marfă, Streetscooter, va fi asamblat de cei de la Deutsche Post și în localitatea Düren. Conform rapoartelor din presă producția vehiculului va fi demarată începând cu vara viitoare în noua localitate germană, într-o hală actualmente neocupată a furnizorului auto Neapco, la 40 de kilometri distanță de prima fabrică, cea din Aachen.

Publicațiile „Aachener Zeitung“ și „Aachener Nachrichten“ au oferit informațiile relevante. Vor fi astfel construite alte 10.000 de vehicule electrice anual. Deutsche Post se numără printre cei mai mari producători de vehicule electrice din Germania. În locația de la Aachen, prin introducerea unei a doua linii de asamblare, capacitatea anuală va fi majorată la 15.000 de vehicule.

La nivel mondial concernul de la Bonn deține o flotă de peste 92.000 de vehicule, fix 47.000 dintre acestea rulează pe șosele din Germania. Dintre acestea, doar circa 3000 sunt Streetscooter, iar până la sfârșitul anului numărul lor va crește la 5000. Între timp Deutsche Post a vândut iubitul vehicul electric chiar și către terți, în special către comercianți.

Pe viitor va exita o versiune de Streetscooter care va fi propulsată de celule de combustibil. Astfel autonomia vehiculului va fi sporită la 500 de kilometri. Chiar și Daimler, Toyota, Audi sau Honda lucrează la celule de combustibil, dar până în prezent au obținut doar serii limitate. Problema este infrastructura foarte slab dezvoltată pentru alimentare – celulele de combustibil necesită stații de alimentare cu hidrogen. În cazul rutelor planificate, cum este cazul transportului de mărfuri, acesta nu ar reprezenta un obstacol la fel de mare ca și în cazul transportului privat.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/transport-medien-post-will-streetscooter-auch-in-dueren-bauen_id_7597374.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1