DEUTSCHE SCANDAL

  • 26664224Două bănci germane acuzate în SUA

La cursul de referință Libor sunt listate companii cu o valoare totală de câteva sute de trilioane de dolari. O sumă aproape de neimaginat, față de miliardele plătite în prezent ca penalități. Nu e de mirare prin urmare că se ajunge din nou în instanță și sunt implicate instituții germane.

 

FDIC din SUA a dat în judecată Deutsche Bank și alte 15 instituții financiare de la nivel mondial datorită manipulării ratelor dobânzilor interbancare Libor. Comportamentul institutului a adus pierderi consistente pentru 38 de bănci până acum, conform informațiilor FDIC. Procesul intentat la New York are o serie de alte procese ce l-au precedat și va da naștere, cel mai probabil, la un scandal la nivel internațional.

 

Cornelius Hurley, un profesor la Școala de Drept a Universității din Boston și fost Consilier al Rezervei Federale a descris acțiunile FDIC ca fiind neobișnuite și fără precedent. Acțiunile sunt foarte departe de orice caz cunoscut în care pierderile instituțiilor financiare au fost aduse în legătură cu scandalul Libor.

 

Printre instituțiile acuzate de FDIC de încălcarea contractelor internaționale se mai numără, pe lângă Deutsche Bank și UBS, Credit Suisse, Barclays, Bank of America, Citigroup, HSBC Holdings, JP Morgan Chase, Royal Bank of Scotland, Rabobank, Lloyds, Societe Generale, Royal Bank of Canada și Bank of Tokyo. Băncile au refuzat să ofere comentarii imediate pe marginea acestei situații.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zwei-deutsche-Banken-in-USA-angeklagt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =