Deutsche Telekom anulează vânzarea

457cd5a79af799f6dc0677539b1b41a0

Deutsche Telekom își păstrează filiala olandeză. Concernul DAX ia această decizie ca urmare a unei oferte mult prea mici din partea a doi investitori financiari.

Deutsche Telekom nu acceptă, potrivit CEO-ului Timotheus Höttges, să se despartă de filiala sa de telefonie mobilă din Olanda. Managerul a spus în cadrul târgului Mobile World Congress de la Barcelona că în prezent nu este planificată nici un fel de vânzare a afacerii. În prezent nu există nici o posibilitate pentru asta.

După datele celor de la Reuters companiile de investiții Warburg Pincus și Apollo sunt singurii investitori rămași în cursă. Deutsche Telekom speră la un preț de opt ori mai mare decât profitul său operațional așteptat pentru anul 2016, sau altfel spus, 3,6 miliarde de euro, spune un insider. Investitorii financiari oferă probabil mai puțin de atât.

Telekom este reprezentat în Olanda încă din anul 2000. În telefonia mobilă concurența este tot mai acerbă în ultimii ani, datorită liderului KPN și a Vodafone.

Vodafone a anunțat în urmă cu câteva zile că se va concentra pe afacerile sale din Olanda cu operatorul de rețele prin cablu, Liberty Global. Profitul operațional (Ebitda) de la T-Mobile Olanda a scăzut în primele luni ale anului 2015 cu 17% la 382 milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-blaest-Verkauf-ab-article17050856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 68 =