Dezavantaje comune ale dietei pe bază de plante (2)

Cu siguranță ați mai auzit până acum despre efectele distructive ale consumului exagerat de produse de origine animală și cum tot mai mulți oameni iau în considerare o dietă pe bază de plante pentru o stare optimă de sănătate. Este o idee bună din moment ce este clar că o dietă bogată în alimente de origine vegetală este campionul dietelor atunci când vine vorba despre sănătate, prevenția bolilor și vitalitate.

Cu toate acestea, adoptarea oricăror noi obiceiuri alimentare, chiar și a unora care sunt considerate sănătoase, pot fi nesănătoase dacă se implementează într-un mod incorect. Aici sunt câteva greșeli pe care oamenii le fac atunci când trec la o dietă pe bază de plante.

Literatura populară pare să crească în mod inutil îngrijorările privind cantitatea de proteine consumată. Dar este ușor să obținem toți macronutrienții de care avem nevoie în cadrul unei diete bine structurate pe bază de plante. De fapt, servirea de legume precum roșii, ardei sau ceapă oferă un volum de doar 35% proteine. Quinoa conține 18% proteină iar fasolea 27%. Verdețurile cu frunze închise la culoare conțin în medie 35-50% proteine. Dacă adăugăm năut, sau semințe de floarea soarelui în salată în locul curcanului sau puiului prăjit pe care îl consumam în mod obișnuit, volumul de proteine este asigurat.

Dacă alimentația își shimbă forma și conținutul în funcție de anotimp, acest lucru asigură o gamă diversă de vitamine și minerale pentru dietă. Consumul de grapefruit în februarie va asigura necesarul de vitamina C și potasiu, în timp ce varza coaptă de Bruxelles va aduce în toamnă vitamina A și acid folic. Pare uneori o sarcină copleșitoare să încercăm alimente noi, să începem să introducem noi legume sau grăunțe în dieta noastră din fiecare săptămână. Spre exemplu, încercați să experimentați cu grăunțe mai puțin cunoscute precum orzul sau secara ca bază pentru următorul fel de mâncare. Dacă vă alăturați clubului de clienți fideli ai unei ferme locale puteți să vă aprovizionați mereu cu o varietate mare de fructe și legume, din moment ce vei primi proaspăt ceea ce se recoltează.

Dacă vă identificați ca și “vegetarian”, „pescatarian” sau „vegan”, acest lucru creează ideea de restricție și atrage presiune socială în jurul obiceiurilor dvs de consum. O parte din a avea o relație sănătoasă cu mâncarea este capacitatea de a o savura fără sentimente de vină. Poate fi un sentiment foarte încurajator dacă simțiți că doar faceți un pas înainte către o alimentație mai completă, o modalitate de alimentație pe bază de plante și vă voncentrați pe toate mâncărurile delicioase pe care le veți putea consuma, în locul celor la care renunțați.

https://health.usnews.com/health-news/blogs/eat-run/articles/2018-03-06/6-common-pitfalls-of-a-plant-based-diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =