Dezavantaje comune ale dietei pe bază de plante

Cu siguranță ați mai auzit până acum despre efectele distructive ale consumului exagerat de produse de origine animală și cum tot mai mulți oameni iau în considerare o dietă pe bază de plante pentru o stare optimă de sănătate. Este o idee bună din moment ce este clar că o dietă bogată în alimente de origine vegetală este campionul dietelor atunci când vine vorba despre sănătate, prevenția bolilor și vitalitate.

Cu toate acestea, adoptarea oricăror noi obiceiuri alimentare, chiar și a unora care sunt considerate sănătoase, pot fi nesănătoase dacă se implementează într-un mod incorect. Aici sunt câteva greșeli pe care oamenii le fac atunci când trec la o dietă pe bază de plante:

Alimentația nu este echlibrată. Sigur, cartofii prăjiți și Fritos sunt în mod tehnic alimente vegane, dar o dietă plină de aceste produse nu este neapărat sănătoasă. Asigurați-vă că vă concentrați pe consumul acestor patru grupe mari de alimente: legume, fructe, zarzavaturi și cereale. Obiectivul este de a forma o dietă zilnică plină de alimente nutritive, nu să vă umpleți cu calorii nefolositoare sau alimente procesate în locul unor produse animale. Încercați, spre exemplu, să înlocuiți carnea de vită cu ciuperci pentru a primi o doză zilnică sănătoasă de proteine, fibre și antioxidanți, fără a consuma o cantitate mare de grăsimi saturate sau colesterol.

Atunci când adoptați cu adevărat o dietă pe bază de plante, veți consuma în mod natural mai puține calorii, deci este important să vă asigurați că, consumați destulă mâncare. Dar să vă amintiți că nu este vorba doar despre numărul de calorii, calitatea lor contează de asemenea pentru organism. Eliminarea produselor de origine animală necesită o concetrare mai bună pe alimentele mai bogate în nutrienți. Dacă începeți să resimțiți o stare de letargie sau scădere bruscă și rapidă în greutate, majorați aportul de calorii prin încorporarea mai multor alimente bogate în calorii, precum cereale, semințe sau nuci.

https://health.usnews.com/health-news/blogs/eat-run/articles/2018-03-06/6-common-pitfalls-of-a-plant-based-diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 91