Dezvăluiri neplacute despre Google, la 10 ani de WikiLeaks

WikiLeaks founder Julian Assange participates via video link at a news conference marking the 10th anniversary of the secrecy-spilling group in Berlin, Germany, Tuesday, Oct. 4, 2016. Assange said that WikiLeaks plans to start a series of publications this week, but wouldn’t specify the timing and subject. (AP Photo/Markus Schreiber)

 

Fondatoul WikiLeaks, Julian Assange, a promis, într-o conferinţă ţinută pentru a marca 10 de la lansarea platformei pe care sunt publicate documente confidenţiale, dezvăluiri despre gigantul Google şi alegerile din SUA.

Primele materiale ar trebui să apară în această săptămână, dar Assange nu a oferit detalii suplimentare despre subiectele care vor fi acoperite. Într-un mesaj video, australianul promite publicarea unor „materiale semnificative” despre război, arme, petrol, alegerile din SUA, supravegherea în masă, internet şi Google.

Potrivit fondatorului WikiLeaks, conţinut nou va fi publicat în fiecare săptămână, timp de 10 săptămâni.

Organizaţia a publicat recent e-mailuri confidenţiale ale Partidului Democrat din SUA, cu câteva zile înainte de convenţia anuală a partidului. Assange a fost suspectat că este un suporter al lui Donald Trump, candidatul republican, dar a negat aceste acuzaţii, catalogându-le drept „false”.

Assange se adăposteşte în continuare în ambasada Ecuadorului din Londra, iar Suedia caută extrădarea sa într-un caz în care australianul este acuzat de viol. Assange a negat şi aceste acuzaţii şi a susţinut că acesta este doar un pretext pentru a fi extrădat în SUA, unde ar putea fi acuzat de spionaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =