DHl testează cu succes livrarea prin drone

c560b88da3e7cb0e2f9f44581c788a72

Unii oameni se bucură deja de tehnologii ale viitorului, primind colete livrate cu ajutorul dronelor. Deutsche Post a anunțat testarea cu succes a serviciului în landul german Bayern.

După soluționarea dificultăților inițiale, DHL de la Deutsche Post a devenit, conform proprilor informații, primul ofertant de pe glob de servicii de livrare coletărie prin intermediul dronelor. Din luna ianuarie până în martie destinatarii și expeditorii au trimis și primit colete prin intermediul dronelor ce zburau de la stația de împachetare SkyPort din localitatea bavareză Reit im Winkl, anunță DHL la Bonn.

În cadrul celor 130 de livrări efectuate prin drone au fost testate și livrări de colete de dimensiuni sau greutăți mari, spre localități izolate din regiuni muntoase sau pe distanțe mari și în condiții meteo dure. De la vale până la altitudinea de 1200 de metri unde se afla localitatea din zona de munte drona a parcurs o rută de 8 kilometri.

Medicamentele urgente sau articole sportive comandate în regim urgent pot fi livrate în termen de doar opt minute, anunță Poșta Germană. Directorul DHL Jürgen Gerdes a declarat că ei reprezintă prima companie din lume care să implementeze drone de transport pentru deservirea clientului final. În lunile ce urmează compania vrea să evalueze datele obținute din programul-pilot și să se decidă și pentru alte zone de testare.

Poșta Germană vrea să utilizeze dronele în special în livrarea de colete către regiuni slab populate, prin utilizarea unei stații de ridicate a coletelor. Zboruri de încercare au existat deja din anul 2013 în localitatea Rhein in Bonn și în anul 2014 în Marea Nordului. Deutsche Post DHL Group, din care face parte și DHL, deține la nivel mondial  500.000 de angajați și a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 60 de miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/DHL-testet-erfolgreich-Drohnen-Lieferung-article17653866.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 20