Diamantul “Pink Promise”, vândut la licitație cu peste 32 de milioane de dolari

“Pink Promise”, un uriaș diamant oval montat într-un inel, a fost vândut cu suma de 32,16 milioane de dolari americani la o licitație organizată de casa Christie’s marți la Hong Kong, informează AFP.

Această nestemată de 14,93 carate a fost achiziționată de un colecționar a cărui identitate nu a fost dezvăluită și care a licitat prin telefon.

Potrivit casei Christie’s, performanța reușită de “Pink Promise” ocupă locul al doilea în topul mondial al prețurilor per carat, după “Vivid Pink”, un diamant de cinci carate ce a fost vândut la Hong Kong în 2009 cu 10,78 milioane de dolari.

Cu toate acestea, prețul de vânzare final nu a reușit să atingă la licitația de marți limita superioară a intervalului de estimare, care era fixată la 42 de milioane de dolari.

“Este însă un preț foarte, foarte ridicat”, a declarat pentru AFP Francois Curiel, președintele casei Christie’s pentru Europa și Asia, după încheierea tranzacției. “Acest lucru arată că Hong Kong este un centru foarte important pentru industria bijuteriilor de astăzi”, a adăugat el.

Lupta anticorupție din China continentală nu a influențat licitațiile, foarte dinamice, organizate în Hong Kong.

La începutul lunii octombrie, un bol cu o vechime de 1.000 de ani, ce datează din perioada dinastiei Song, a fost adjudecat cu 37,7 milioane de dolari, pulverizând precedentul record de preț atins de un obiect de ceramică chinezească.

În aprilie, un diamant de mărimea unei prune, denumit “Pink Star”, ce are 59,6 carate și a fost pus în vânzare de casa Sotheby’s, a doborât recordul mondial pentru o piatră prețioasă vândută la licitație, după ce a fost adjudecat cu suma de 71,2 milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =