DiCaprio primește în sfârșit un premiu Oscar

c8cf1a50fd86dfab71479011059acdd1

A existat o mică surpriză la finalul celei de-a 88-a ediții a decernării premiilor Oscar. După ce deja filmul “The Revenant” își adjudecase două dintre cele mai importante premii, “Spotlight” a primit titlul de cel mai bun film. Cele mai multe distincții au fost acordate însă unei alte pelicule.

În cadrul celei de-a 88-a ediții a Acamdemy Awards, “Spotlight” a fost decernat ca cel mai bun film al anului 2015. Drama abuzurilor din interiorul Bisericii Catolice din Boston a fost premiat pentru cel mai bun scenariu original. Câștigarea celui mai important Oscar a sosit surprinzător, pentru că “The Revenant” era favorit. Filmul a încasat însă premiile pentru cel mai bun actor în rol principal, care a mers în brațele lui Leonardo DiCaprio și pentru cel mai bun regizor, Alejandro G. Iñárritu.

După “Birdman” anul trecut, acum este a doua distincție la rând pentru Iñárritu. Dar și mai bine s-a descurcat cu toate acestea, compatriotul său mexican Emmanuel Lubezki: el a fost premiat pentru a treia oară consecutiv pentru cele mai bune filmări. După “Gravity” și “Birdman” el a fost premiat acum pentru munca sa de platou prestată pentru filmarea “The Revenant”. Acesta a fost nominalizat de 12 ori în cadrul ceremoniei. Ca și cea mai bună actriță într-un rol principal a fost premiată Brie Larson pentru filmul “Space”.

Filmul de acțiune “Mad Max: Fury Road” a primit șase distincții ale academiei. A primit premiul pentru categorii tehnice precum sunet, editare sau designul costumației. În total filmul a fost nominalizat de zece ori. Premiul pentru cel mai bun film muzical a mers către Ennio Morricone, pentru “The Hateful Eight”, al regizorului Quentin Tarantino. Morricone este renumit pentru numeroase coloane sonore din filme, cum ar fi “Mission” și “Once Upon a Time in the West”.

http://www.n-tv.de/leute/Spotlight-ist-bester-Film-Mad-Max-raeumt-ab-article17101651.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 88 =