Dictatorul nordcoreean își întărește poziția

fc81b5451a7afa6a03513e77fa28bf6d

Tatăl său este “etern secretar general”, bunicul său este “președintele etern al patriei”. Acum primește și Kim Jong Un un titlu. Astfel el poate să își consolideze poziția în cadrul dictaturii.

Dictatorul din Coreea de Nord a primit noul titlu de lider al partidului în cadrul primului congres al Partidului Muncitoresc aflat la putere, organizat din 1980 și până astăzi. Șeful de protocol al statului, Kim Jong Nam l-a prezentat pe Kim Jong Un ca fiind președintele statului, chiar în cea de-a patra zi de conferințe, atunci când reprezentanților din presă le-a fost permis accesul. Informațiile au fost raportate de jurnaliști japonezi prezenți la Pyongyang.

Pasul ar trebui să simbolizeze în mod evident poziția remarcabilă ocupată de Kim Jong Un. Ca prim secretar de partid era deja de fapt șeful partidului. De la sfârșitul anului 2011 tatăl său Kim Jong Il care a murit poartă numele de “secretar general etern”. Bunicul lui Kim Jong Un, fondatorul statului nordcoreean Kim Il Sung este descris ca și “președintele etern”, el este în continuare șef al statului de-jure, chiar dacă a decedat în 1994.

http://www.n-tv.de/politik/Kim-ist-jetzt-Parteivorsitzender-article17652301.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3