Dieta „Body Reset” pentru cei care urăsc exercițiile fizice

Smoothies are a staple in the Body Reset diet.

Această dietă conține trei faze. Prima fază implică consumarea a trei smoothie-uri pe zi. Unul pentru micul dejun, altul pentru prânz și unul la cină. Aceste băuturi concentrate sunt împărțite în funcție de culoare pentru a reprezenta trei din cele cinci grupuri alimentare de bază aprobate de Departamentul American de Agricultură (USDA). Smoothie-ul alb pentru micul dejun conține substanțe cu un conținut ridicat de proteine, precum iaurtul sau laptele integral. Smoothie-ul rosu de la prânz conține fructe. Iar cel verde la cină conține toate tipurile de verdețuri necesare organismului.

În plus față de cele trei băuturi, care necesită să fie preparate de la zero înainte de a pleca de acasă, aveți dreptul la două gustări crocante pline de proteine și fibre pentru a nu simți foamea. Un exemplu de meniu zilnic ar fi un smoothie din mere pentru micul dejun, urmat de o gustare formată din năut prăjit. Prânzul este compus din băutura preparată din fructe de pădure, urmată de hummus și legume crude. La cină se va consuma un smoothie din spanac dulce, iar exercițiile zilnice includ 10.000 de pași împreună cu antrenamentul de rezistență a lui Pasternak (autor celebru din domeniul nutriției, care a scris, printre altele „The 5 Factor Diet”)

Similar cu prima fază, în cea de-a doua principala sursă de alimente va fi tot smoothie-ul. Această a doua fază durează cinci zile de detoxifiere, dar obiectivul este de a reintroduce alimente solide în organism înlocuind câte una din băuturi cu o masă de tip “S”. Nici masa “S” aleasă nici tipul de smoothie la care se renunță nu contează, dar cu toate acestea Pasternak recomandă să fim atenți când luăm decizii. Spre exemplu dacă renunțăm la băutura verde de la cină, atunci să ne asigurăm că vom consuma pe parcursul zilei zarzavaturi.

Un exemplu de meniu pentru faza a doua a dietei este un smoothie „Tropical Morning” (iaurt degresat, mango, ananas, banane pentru micul dejun, semințe de in), urmat de o gustare cu cipsuri din mazăre verde. Pentru prânz se recomandă o masă “S” din tortillas de ton, urmată ulterior de o gustare din salată verde și curcan picant. La cină se va consuma un smoothie Carribean Kale (napi) iar exercițiile fizice necesare sunt identice cu cele de la faza întâi.

Faza a treia include, la fel ca și faza anterioară, înlocuirea unei băuturi concentrate cu o masă obișnuită. Ultimele cinci zile au scopul de a obișnui din nou organismul cu alimente solide. La micul dejun se consumă o masă care poate fi compusă din omletă cu ierburi și somon, urmată mai târziu de o gustare formată din popcorn bio. Prânzul va fi compus dintr-un smoothie “Red Raspberry Lime Drop” urmat de o gustare nu mai consistentă de 150 de calorii, ce poate fi compusă dintr-un pumn de migdale. La cină se va consuma un amestec de carne de vită cu legume, servit picant, iar exercițiile fizice sunt aceleași ca și la celelalte două faze.

https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/diet/body-reset-diet-everything-you-need-know/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 17