Dieta fumătorilor nu este de ajutor pentru aceștia

Oamenii care fumează se expun deja unui risc ridicat de a dezvolta diferite afecțiuni și moarte prematură, dar un nou studiu sugerează că dieta lor nu le face deloc bine.

Cercetătorii au descoperit că, în comparație cu foștii fumători și persoanele care nu au fumat niciodată, consumatorii de tutun au o dietă cu o densitate mult mai ridicată de energie. Fumătorii consumă cu circa 200 de calorii mai mult pe zi, în ciuda faptului că se bazează pe porții semnificativ mai mici.

Densitatea energetică măsoară caloriile din alimente în comparație cu volumul lor. Un aliment care are o densitate energetică mai ridicată are mai multe calorii la cantități mai reduse. Un biscuit, spre exemplu, este mai dens din punct de vedere energetic decât un morcov.

Ghidurile de sănătate publică, inclusiv Ghidul Dietetic din 2015 elaborat pentru americani, recomandă consumul de alimente care sunt mai puțin dense din punct de vedere energetic, pentru a preveni obezitatea. Dietele pe bază de densități energetice reduse tind să fie și mai sănătoase, cu mai multe fructe și legume, mai constată cercetătorii.

Împreună cu fumatul, dieta precară se află în top trei riscuri ajustabile de dezvoltare a afecțiunilor cardiovasculare, au scris autorii studiului. Aceste descoperiri sugerează că statutul fumatului este asociat și cu o dietă precară.

În interesul studiului, echipa MacLean a evaluat date de la aproape 5300 de adulți americani care au luat parte la un sondaj reprezentativ la nivel național, fiind chestionați cu privire la dietă și obiceiurile de fumat. Oamenii care nu au fumat niciodată au consumat circa 1,8 calorii pentru fiecare gram de mâncare. Foștii fumători s-au încadrat pe la 1,85 de calorii pe gram, iar fumătorii zilnici consumă 2,02 calorii, arată concluziile studiului.

https://consumer.healthday.com/cancer-information-5/cigarette-smoking-tobacco-health-news-665/smokers-diets-let-them-down-too-732605.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 28