Dieta low-carb keto capătă popularitate

Imagini pentru low carb keto

Dieta low-calorie (doar 600-800 de calorii pe zi) și dieta Ketogenică (extrem de puțini carbohidrați) sunt cele mai recente trenduri în domeniul dietelor care capătă popularitate în orașe mari, datorită eficienței lor în reversarea diabetului de tip 2.

De fapt, aceste diete sunt tot mai recomandate de diabetologi și dieteticieni pentru administrarea greutății corporale și afecțiunile conexe, inclusiv remisia diabetului. Reducerea nivelurilor de glucide printr-o dietă scăzută în calorii este un beneficiu clar pentru diabetici. Nevoia mai scăzută de insulină este de asemenea utilă pentru că un nivel mai scăzut de insulină poate reduce imunitatea la insulină, care ajută la reversia diabetului tip 2.

Insulina este de asemenea hormonul care duce la stocarea de grăsimi deci reducerea sa cu o dietă săracă în carbohidrați poate ajuta la scăderea în greutate, explică Dr Rahul Agarwal, consultant diabetolog senior la Spitalul Max-Cure din Madhapur.

Unul dintre cele mai recente studii publicate în The Lancet arată că trecerea la o dietă de aproximativ 850 de calorii pe zi a determinat remisia la o stare non-diabetică în majoritatea pacienților participanți și aceștia au renunțat apoi la medicația antidiabetică.

În timp ce studiile au dovedit în cazul dietei low-calorie că remisia diabetului estre strâns legată de scăderea în greutate, dieta ketogenică s-a dovedit a reduce nivelurile de HbA1c (care reprezintă un element comun în analizele de diabet). În timp ce dietele au fost urmate între 6 săptămâni și chiar un an de zile în anumite studii, remisia diabetului s-a petrecut în 50-70% dintre pacienți, explică Dr. Janaki Srinath, consultant nutriționist și membru executiv al Asociației Dietetice din India.

https://timesofindia.indiatimes.com/city/hyderabad/flab-to-fab-low-carb-keto-nutrition-gains-ground-effective-in-reversing-type-2-diabetes/articleshow/62733189.cms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 76