dieta med

_74959895_green_salad_and_olive_oil-spl-2

Uleiul de măsline şi salata, explică succesul dietei mediteraneană
Combinația de ulei de măsline cu frunze de salata sau legume este ceea ce dă dietei mediteraneene un  avantaj sănătos, spun oamenii de stiinta. Atunci când aceste două grupuri de produse alimentare sunt combinate formează acizi grasi nitro, care scad tensiunea arterială, au spus aceştia pentru ziarul PNAS. Un studiu pe şoareci, sugerează că grăsimea nesaturată din uleiul de măsline îşi uneşte forţele cu nitritul din legume. De asemenea, nucile si avocado, împreună cu legume ar trebui să funcționeze perfect, spun specialiştii.

Inspirată din preparate din bucătăria tradițională din țări cum ar fi Grecia, Spania și Italia, dieta mediteraneană a fost mult timp asociată cu o formă de viaţă sănătoasă fără boli de inimă. De obicei, aceasta constă într-o combinaţie de legume, fructe proaspete, cereale integrale, ulei de măsline și nuci, precum și carne, mai degrabă de pasăre sau pește, decât cea roşie cu unt şi grăsimi animale. În timp ce fiecare componentă a dietei mediteraneene are beneficii nutritionale evidente, cercetatorii au fost nedumerit cu privire la ce face mai exact, dieta, să fie atât de sănătoasă. Prof Philip Eaton, de la Kings College din Londra, împreună cu colegii săi de la Universitatea California, din Statele Unite cred că dieta nu este altceva decât o fuziune de ingrediente care crează acizi grasi nitro. In studiul lor, cercetatorii au folosit soareci cobai, pentru a vedea ce impact au acizii grasi nitro asupra corpului.

În cele din urmă au ajuns la concluzia că, acizi, au ajutat la scăderea tensiunii arteriale prin blocarea unei enzime numite epoxid hidrolaza. Acest lucru explică de ce un regim alimentar mediteranean este sănătos, chiar dacă acesta contine grasimi, spune profesorul Easton. Acesta a mai menţionat că în curând studiul pe oameni va fi pus în aplicare.

http://www.bbc.com/news/health-27470115

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 52 =