Dieta militară de 3 zile spune că putem slăbi 5 kilograme într-o săptămână – Partea II

De ce se numește dieta militară? Nimeni nu știe exact. În timp ce TheMilitaryDiet.com oferă suficiente informații, inclusiv o secțiune cu întrebări frecvente, blog sau planuri alimentare alternative pentru vegetarieni, nu există listați autori, experți sau alte pagini web.

Iar în timp ce numele implică o legătură cu mediul militar, pagina nu face nici un fel de referire la forțele armate. Știm, cu toate acestea, că dieta militară a fost cunoscută anterior și sub alte denumiri, precum Cleveland Clinic diet, Mayo Clinic diet, Kaiser diet sau Birmingham Hospital diet. Potrivit celor de la CNN.com, nici una dintre aceste organizații nu sprijină însă în mod activ această dietă.

Mai știm și faptul că dieta militară nu este asociată în nici un fel cu forțele militare, ne spune Roland Paquette, profesor asistent specializat în studii de asistență medicală la UT Health San Antonio. Fost purtător de beretă verde care a servit în Forțele Speciale ale Statelor Unite între anii 2004 și 2006, Paquette spune pentru MensHealth.com că armata nu a instituit o dietă specifică pentru a menține trupele în formă.

Paquette spune că el mânca absolut orice era disponibil, pentru era activ mai mereu. El a mai adăugat că, clătitele, pâinea prăjită și biscuiții, precum și sosul alb erau articole obișnuite la micul dejun, dar nici unele nu fac parte din această dietă militară.

Maior Carla Gleason, purtător de cuvânt pentru Pentagon, a confirmat această informație. Ea a declarat pentru jurnaliștii americani că Departamentul Apărării din SUA nu sprijină sau impune vreun aliment sau plan alimentar, în afara celor prevăzute în Planul Nutrițional pentru Teatre de Război, un ghid care a fost dezvoltat pentru a satisface necesarul nutrițional al membrilor aflați în serviciu.

https://www.menshealth.com/weight-loss/a22119045/3-day-military-diet-plan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =