Dieter Zetsche este sceptic față de primele auto

rtspzz5-1

Directorul executiv al Daimler, Dieter Zetsche, privește cu scepticism primele pentru automobile electrice, introduse de guvernul federal german. Succesul va apărea doar dacă, clientul va fi impresionat și fascinat de automobilele electrice, spune Zetsche pentru Bild am Sonntag. De aceea el nu a fost niciodată un mare fan al acestor prime.

O primă nu va putea niciodată să forțeze introducerea unei tehnologii ineficiente. Mașinile electrice care să impresioneze nu vor putea fi create de pe astăzi pe mâine, este de părere CEO-ul Daimler. Dar treptat pentru automobilele cu propulsie electrică se obțin autonomii comparabile cu cele cu motoare clasice. Chiar și costurile de producție sunt tot mai reduse. Daimler estimează că în anul 2025 circa 15-25% din toate automobilele noi înmatriculate sub mărcile concernului vor fi cu motoare electrice.

La peste cinci luni de zile după debutul acestor prime de achiziție pentru automobile electrice aproximativ 4200 de cumpărători au înaintat cereri de compensare, raportează cei de la MDR. De asemenea, au mai fost emise 3200 de cereri pentru o primă destinată atuomobilelor hibride. Biroul Federal pentru Economie și Control al Exporturilor (BAFA) are fonduri pentru 400.000 de cereri de finanțare.

De la începutul lunii iulie sunt promovate achiziția de automobile electrice cu un preț de listă de maxim 60.000 de euro. Pentru automobilele complet electrice există prime de 4000 de euro, pentru cele hibrid suma este de 3000 de euro. Din aceste prime jumătate sunt suportate de producători, iar jumătate plătește statul. În total există un fond de 1,2 miliarde de euro la dispoziție pentru această măsură.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zetsche-ist-bei-E-Auto-Praemie-skeptisch-article19357166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 79