Diferența de remunerare între femei și bărbați: Adolescentele se asteaptă să câştige cu 7000 de lire mai puțin decât băieții in UK

WKintern2_3513585bÎngrijorarea cu privire la diferența de remunerare între femei și bărbați începe de la o vârstă îngrijorător de tânără, se arată înt-un studiu de competențe și organizarea educaţiei City & Guilds. Cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, fetele îşi estimează deja salariile, la 7.000 de lire mai puțin decât o fac băietii adolescenți .

City & Guilds a intervievat mai mult de 3.000 adolescenti intr-un studiu care a aratat ca atat baieţii cât si fetele au supraevaluat puternic salariul așteptat. Fetele se aşteaptă să câştige 36,876 de lire pe an, la 10 de ani de la plecarea din învățământ, în timp ce băieții se așteaptă să câștige un salariu anual de 44,124 de lire.

Rezultatele arată o diferența de remunerare între femei și bărbați de 16%. Desi studiul arata o diferenta îngrijorătoare în așteptările de la o vârstă fragedă, diferența reală de remunerare între femei și bărbați, ținând cont atât de lucrătorii full-time și part-time este de 19,2%, potrivit Biroului Național de Statistică.

De asemenea, studiul a constatat ca adolescentii au fost relativ constienti de gama de locuri de muncă disponibile pentru ei. Mai mult de un sfert dintre respondenti au declarat că ar dori să lucreze în roluri profesionale, științifice și tehnice, dar mai puțin de 10%, se aşteaptă să fie angajați în acest sector până în 2022. Două treimi din adolescenti intervievati au declarat ca au in plan să urmeze o universitate.

http://www.ibtimes.co.uk/gender-pay-gap-study-shows-teenage-girls-expect-earn-7000-less-boys-1531085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 27