DIGITALIZAREA IMM-urilor după patru corigendum-uri

  • Valoarea apelului de proiecte se diminuează de la 347,50 milioane euro, la 327,50 milioane euro. Precizăm că 20 de milioane de euro din valoarea prezentului apel vor fi relocați pentru o măsură dedicată susținerii digitalizării IMM-urilor din sectorul agricol, ce vor face obiectul unui alt apel la care echipa MIPE lucrează în această perioadă.
  •     Se modifică perioada de durabilitate de la 5 (cinci) ani, la 3 (trei) ani;
  •     Se asigură premisele unei evaluări echitabile a proiectelor (baza de raportare a indicatorilor financiari este anul 2022, astfel încât și beneficiarii înființati în anul 2021 pot calcula toți indicatorii de evaluare tehnico-economică). Introducerea anului 2022 ca bază de raportare și evaluare a indicatorilor economici vine totodată în sprijinul beneficiarilor care au fost afectați în anul 2020 ca urmare a restricțiilor provocate de criza COVID (în domenii de activitate în care desfășurarea activității a fost restricționată, astfel că nu au putut înregistra rezultate economice pozitive);
  •     Se introduce posibilitatea de a prelungi perioada de implementare a proiectelor cu maxim 6 (șase) luni, din motive justificate, excepționale care sunt independente de voința beneficiarului, fără a depăși termenul de 30 iunie 2025”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6