Din cauza anularii de zboruri managerul de la Ryanair se retrage


La compania aeriană irlandeză low cost afacerile trec prin schimbări majore. Mii de zboruri sunt anulate datorită lipsei de personal, iar acum deciziile de restructurare au consecințe mai importante. Directorul executiv al celor de la Ryanair, Michael O’Leary, încearcă în prezent să împiedice exodul piloților săi și mizează pe creșterea salariilor.

După tăierea a mii de zboruri la compania aeriană low-cost Ryanair, directorul responsabil pentru activități operaționale, Michale Hickey predă ștafeta. Hickey va părăsi compania la finalul lunii, anunță un purtător de cuvânt. Hickey a fost responsabil până la sfârșitul lunii septembrie de programele serviciilor, până când au început să fie anulate primele zboruri datorită lipsei de personal. Poziția sa va fi preluată în scurt timp de către directorul de personal de la Ryanair, Edward Wilson.

De scurtă vreme Ryanair suferă de pe urma unei lipse de personal în Cockpit, ceea ce creează anulări masive de zboruri. Din luna noiembrie și până în martie anul viitor vor fi anulate 18.000 de zboruri dintr-un total de 800.000. Motivul ar fi, potrivit declarațiilor companiei, dificultăți în elaborarea planului de zbor anual pentru piloți.

Compania aeriană low-cost nu crede că duce lipsă de piloți de bază. Se pare că directorul executiv al companiei, Michael O’Leary, dă vina pe alte linii aeriene concurente care au convins piloții săi să schimbe tabăra, motiv pentru care CEO-ul Ryanair spune că va apela la creșteri salariale ca să oprească acest fenomen.

Într-o scriere el a făcut un apel către piloți, de a rămâne loiali companiei aeriene. Cei care iau în considerare mutarea către o companie concurentă, să se mai gândească, îi roagă directorul general. O’Leary a promis piloților că vor primi mai mulți bani decât le oferă concurența, anunțând în același timp că, condițiile de muncă se vor îmbunătăți curând.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ryanair-Manager-Hickey-tritt-zurueck-article20070932.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 30