Din ce în ce mai multe controverse în jurul jocului Pokemon Go

pokemongo

Nebunia creată în jurul jocului Pokemon Go este considerată responsabilă pentru câteva jafuri cărora le-au căzut victime jucători neatenți, însă pokemonii din joc au contribuit și la detensionarea relațiilor din unele comunități și chiar i-au ajutat pe polițiști să aresteze un suspect periculos, conform unui material publicat joi de Reuters.

Această controversată aplicație, creată de producătorul american de software Niantic pentru Nintendo Co Ltd, are ambiția de a modifica paradigma predominantă în lumea jocurilor video, convingându-i pe jucători să părăsească confortul locuinței și să iasă în stradă la vânătoare de pokemoni în realitatea augmentată. Un jucător de Pokemon Go se uită pe ecranul telefonului mobil în căutarea acestor personaje virtuale care apar în diferite spații, de la clădirile de birouri la restaurante, muzeuri și altele. Jucătorii primesc puncte pentru îndeplinirea diferitelor obiective fixate de joc, precum și pentru prinderea fiecărui pokemon.

Acest joc a devenit cea mai descărcată aplicație gratuită din Apple’s App store, iar acțiunile Nintendo au înregistrat luni o creștere de 25%. La mai puțin de o săptămână după lansarea în SUA, deja 7 milioane de gameri erau implicați în vânătoarea de pokemoni virtuali.

Pokemonii nu sunt însă bineveniți oriunde. Mai multe cimitire, printre care și Arlington National Cemetery, de la marginea Washingtonului, le-au solicitat gamerilor să nu pătrundă în aceste spații în căutare de pokemoni. De asemenea, Muzeul american al Holocaustului a solicitat să fie exclus din acest joc.

În diferite orașe din SUA, jucătorii aflați la vânătoare de pokemoni în zone mai retrase, din cartiere rău famate, au fost la rândul lor vânați de infractori. În College Park, Maryland, niște studenți care erau atenți la ecranele telefoanelor mobile în căutarea de pokemoni au fost jefuiți marți noapte sub amenințarea armei. În Antelope, California, doi tineri care se jucau Pokemon Go duminică noaptea, în parc, au fost, de asemenea, jefuiți și amenințați cu o armă de foc.

Pasageri unui SUV au dat drumul la artificii spre un grup de persoane care jucau Pokemon Go, la primele ore ale dimineții de luni, pe străzile localității Boca Raton din Florida. Conform poliției, în urma acestui incident nu s-au înregistrat victime.

De-a dreptul șocant este însă cazul unei tinere în vârstă de 19 ani din Wyoming care căuta vineri un pokemon într-o locație de pe malul unui râu și a găsit în schimb un cadavru.

Același joc este considerat de unii răspunzător pentru creșterea numărului de accidente auto. În campusul Universității Texas A&M, o mașină parcată ilegal de un șofer care s-a grăbit să iasă pe stradă pentru a prinde un pokemon a fost lovită din spate de un alt vehicul, iar un alt automobil s-a oprit într-un copac de pe marginea unei străzi din Auburn, New York, în timp ce șoferul se juca Pokemon Go.

În același timp însă, pokemonii au ajutat poliția să prindă un suspect periculos și au contribuit la îmbunătățirea imaginii polițiștilor în comunități unde există tensiuni între civili și forțele de ordine.

Observând un grup de oameni care jucau acest joc duminică, pe o stradă din Fall River, Massachusetts, un polițist aflat în patrulare le-a sărit imediat în ajutor pentru a prinde pokemonii. O fotografie a ofițerului care ajuta la vânătoarea de pokemoni a fost postată pe contul de Twitter al poliției și a adunat peste 4.000 de like-uri.

“Au putut să vorbească despre un subiect comun și astfel au fost sparte toate barierele dintre ei”, a comentat unul dintre polițiști despre reușita de imagine a colegului său.

O secție de poliție newyorkeză a publicat pe Twitter o fotografie cu un ofițer de poliție patrulând în mașină alături de “noul său coleg”, pokemonul Pikachu.

Doi gameri care vânau pokemoni marți, într-un parc din Fullerton, California, au reușit să prindă un suspect căutat de poliție pentru mai multe infracțiuni, printre care și tentativă de crimă. Ei au fost alertați de alți jucători cu privire la comportamentul ciudat al unui bărbat care urmărea femeile prin parc și atingea copiii în mod necorespunzător, așa că au luat inițiativa de a chema poliția și l-au reținut pe suspect până la sosirea echipajelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 19