IERI IN ORADEA

MADACH

IERI IN ORADEA

Bursa generala a locurilor de munca se va desfasura in 27 septembrie Casa de Cultură a Sindicatelor. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a solicitat la peste 70 de firme bihorene oferte de locuri de munca dar si invitatia de a se implica in eveniment. Evenimentul organizat la nivel national se va desfasura intre orele 9-13 si are drept scop crearea de oportunitati de munca pentru absolventi si nu numai.

Pasajul Madach care asigura trecerea din  strada Republicii catre  clădirea Teatrului Regina Maria se reabiliteaza pe bani privati si prin incredintare directa.Initial, proiectul a fost gandit pe doua nivele dar Comisia monumentelor nu a avizat si prin urmare pentru 20 de ani firma care se invecineaza va folosi spatiul ca pasaj dar si pentru unele servicii.Potrivit înţelegerii perfectate de Administraţia Imobiliară Oradea, pasajul va fi amenajat pe cheltuială proprie. În compensarea cheltuielilor făcute, chiriaşul va utiliza pasajul pentru o perioadă proporţională cu valoarea investiţiei, dar nu mai mult de 20 de ani.Numit BAZAR spatiul a fost amenajat in 1899, aici functionand in trecut si primul cinema oradean.

Criza presei scrise a creat o noua indeletnicire a primariei prin AIO -ridicarea de chioscuri pentru care plata chiriei terenului de sub acestea nu a fost achitata.Sunt deja 12 locatii in vizor, cu chioscuri in versiunea noua de prezentare, acestea urmand sa fie duse in alt amplasament, spatiile libere raminind libere de orice alt mobilier urban.

Sedinta de consiliu a primariei oradene a decis marti,prelungirea termenului de plata a impozitelor pe terenuri persoane fizice pana in ultima zi a anului curent. De asemenea a redus la jumatate tariful de inchiriere a terenului oferit firmei Impact si compensarea datoriei catre primarie cu cinci vile pe Facliei ce vor fi oferite unor viitori medici.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 6