Din Scoția direct în spațiu

spaceport

Din Scoția direct în spațiu
La început era doar un zvon, apoi a sosit și confirmarea oficială de la Farnborough. Guvernul britanic vrea să construiască din 2018 o stație spațială comercială. Iar de acolo se vor transporta în spațiu nu doar sateliți, ci și turiști.

Marea Britanie a dezvăluit planurile de a construi primul port spațial european în Farnborough. Reprezentantul aviației în guvernul britanic, Robert Goodwill, a declarat că țara are nevoie de o stație spațială ce să permită zboruri regulate pentru a obține titlul de lider în domeniul călătoriilor spațiale comerciale.

În 2030, afacerile cu călătorii în spațiu ar putea ajunge la un volum aproximativ de 40 de miliarde de lire sterline (aproximativ 50 de miliarde de euro) pe an, conform calculelor Agenției Naționale Spațiale din Marea Britanie. Cu o astfel de stație, prin care turiștii dornici de aventură să se poată desprinde comod de planeta Pământ va asigura țării o mare cotă de piață.

Proiectul a fost anunțat în weekend. La locul de întâlnire al industriei de aer și spațiu, în localitatea Farnborough din sudul Angliei, Goodwill a prezentat proiectul  în mod oficial. Proiectul este considerat a fi mai mult decât ambițios. Ar reprezenta prima bază de acest gen din Europa și pentru un motiv bun. Până în prezent, operatorii de sateliți și agențiile spațiale își plasau lansatoarele de rachete mai mult spre sud. Apropierea de ecuator aduce avantaje importante privind costurile. Acolo departe de poli se poate exploata eficient auto-rotația globului. Acest lucru aduce economii considerabile la combustibil, ce este extrem de constisitor pentru rachete și permite ridicarea de la sol a unei sarcini suplimentare.

În considerațiile inițiale ale guvernului britanic, acești factori par să conteze. Deja din 2018 și-au propus să execute lansări de mici sateliți direct din Marea Britanie și de asemenea turiștii generoși vor putea ajunge pe o orbită joasă în jurul Pământului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Grossbritannien-plant-Weltraumbahnhof-article13219011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =