Director al băncii vede BCE la limită

3qfo2308

Director al băncii vede BCE la limită

Situația băncilor grecești este dramatică. Directorul Asociației Federale a Bancherilor Germani, Michael Kemmer, se teme că BCE și-a extins prea mult mandatul. Băncile locale nu sunt puse în pericol datorită turbulențelor.

Asociația Federală a Bancherilor Germani (BdB) se uită cu îngrijorare la instituțiile grecești. În prezent BCE este singura sursă de finanțate a băncilor grecești, spune directorul BdB, Michael Kemmer. Pentru BCE este însă dificil, pentru că ea a ajuns deja la limită și nu mai poate să își extindă mandatul, avertizează el. Este important însă, ca următoarele cerințe din partea BCE să fie îndeplinite.

Termenul următor pentru obligațiuni în valoare de 3,5 miliarde de euro, ce se regăsesc în portofoliul BCE, este de 20 iulie. Până atunci acordurile trebuiesc perfectate, pentru ca primii bani din fondul de ajutorare să fie livrați, spune Kemmer. Pentru că dacă BCE nu va fi servit, atunci nu își poate imagina ca creditele grecilor să fie menținute în formă actuală.

Deși Kemmer a salutat acordul dintre Grecia și grupul euro, el a subliniat de asemenea responsabilitatea conducerii grecești. Datorită comportamentului grecesc inestimabil din ultima perioadă, aceștia beneficiază acum de o pierdere importantă în nivelul încrederii. Pentru a obține din nou încrederea investitorilor, guvernul grec trebuie să implementeze rapid noi reforme.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bankenvorstand-sieht-EZB-an-ihren-Grenzen-article15503451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 58 =