Directorii Prada acuzaţi de evaziune fiscală

_77689401_77689400

Directorii Prada acuzaţi de evaziune fiscală
Doi dintre directori executivi ai companiei italiană de modă specializată în articole de dlux, Prada, sunt investigaţi de către autoritățile italiene pentru posibile cazuri de evaziune fiscală, a declarat compania. Miuccia Prada și Patrizio Bertelli sunt cercetaţi pentru “corectitudinea unor taxe fiscale plătite de ei ca indivizi, în ceea ce privește societățile cu capital străin”, se arată într-un comunicat.

Presupusa evaziunea fiscală s-a petrecut se pare în cei 10 ani în care firma avea sediul în Luxemburg. Casa de moda de lux a înregistrat vânzări slabe în Asia și Europa în acest an, ceea ce a dus la o scădere cu 21% a profitului în primul semestru. Acțiunile Prada au scăzut cu aproape 2%, la sfârţitzul acestei luni. Ceea ce înseamnă că au pierdut aproximativ 30% din valoarea lor în acest an.

Aceasta nu este prima dată când autoritățile fiscale italiene cercetează brandurile de lux. Anul trecut, designeri de modă Domenico Dolce și Stefano Gabbana, de asemenea, cunoscuţi sub numele de Dolce & Gabbana, au fost investigaţi.
http://www.bbc.com/news/business-29405659

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 53