Directorul Amazon pornește o firme de rachete

În industria zborului spațial apare tot mai multă mișcare. Planurile șefului Amazon, Jeff Bezos, de a dezvolta un furnizor privat de servicii de transport spațial ia formă. Primul client pentru “Blue Origin” provine din Europa.

Compania de zbor spațial Blue Origin a directorului Amazon Jeff Bezos a câștigat primul său client, concernul francez Eutelsat. Bezos a declarat în cadrul unui târg de specialitate de la Washington că nu și-ar fi putut dori un partener mai bun.

Detaliile contractului nu au fost făcute cunoscute. Blue Origin vrea ca până la sfârșitul deceniului să poate lansa pe piață o rachetă reutilizabilă pe nume “New Glenn”. Aceasta va urma rachetei „New Shepard“, care are planificate pentru acest an teste de zbor cu echipaj uman. Utilizarea repetată a unei rachete va reduce foarte mult prețurile pentru zborurile spațiale.

Compania lui Bezos concurează, printre altele, cu compania fondatorului Tesla, Elon Musk, cu compania spațială europeană Arianespace și United Launch Alliance a constructorului american de armament, Lockheed Martin și Boeing.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Amazon-Boss-startet-Raketen-Firma-article19734028.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 33