Directorul Apple câștigă mai puțin

4af8afc967a5482015f3fe71307c5d5e

Tim Cook trebuie să se mulțumească cu un venit anual cu 1,5 milioane de dolari mai redus. Motivul este faptul că Apple nu a mai vândut la fel de multe iPhone-uri cum era de așteptat. Dar directorul Apple sigur nu va avea probleme financiare.

Declinul vânzărilor iPhone a afectat cu 1,5 milioane de dolari veniturile anuale ale directorului Apple, Tim Cook. Directorul în vârstă de 56 de ani a primit la sfârșitul anului comercial trecut, care s-a încheiat odată cu luna septembrie, salarii și prime în valoare totală de 8,7 milioane de dolari, după cum reiese din documentele Apple prezentate weekend-ul trecut. Anul precedent suma s-a ridicat la 10,3 milioane.

În același timp pentru Cook vor fi puse la dispoziție acțiuni ale companiei în valoare de 136 milioane de dolari. Este următoarea parte a unui pachet pe care l-a convenit cu compania la ocuparea poziției de director în vara anului 2011.

Cu o cifră de afaceri de 215,6 miliarde de dolari și un profit operațional de fix 60 de miliarde de dolari, Apple a ratat planurile interne. Motivul fiind în special declinul din vânzările de iPhone. Celebrul smartphone este de departe cel mai important produs al concernului și produce în continuare peste jumătate din veniturile concernului.

Cifrele de la Crăciun vor fi acum interesante. În anii 2014 și 2015 Apple a înregistrat recorduri de vânzări în aceste trimestre și a marcat cele mai mari profituri ale unei companii listate la bursă. În trimestrul Crăciunului din anul 2015 s-au vândut 74,8 milioane de iPhone-uri și profitul a urcat la 18,4 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-Chef-verdient-weniger-article19497126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =