Directorul executiv al Volkswagen din SUA părăsește producătorul auto german

_88667918_vw.logo.hand.r

Directorul executiv al Volkswagen din SUA demisionează la aproape șase luni după ce producatorul auto german a fost ingropat în scandalul emisiilor. Michael Horn, presedinte si director executiv al Volkswagen (VW) in Statele Unite începând din 2014, pleacă “prin comun acord”, a declarat compania. Declarația nu a făcut nici o mențiune cu privire la problema emisiilor, dezvăluită de către autoritățile de reglementare din SUA anul trecut. Un alt executiv din SUA, Hinrich Woebcken, va prelua funcţia în mod intermediar.

Plecarea lui Horn vine în timp ce VW continuă să negocieze cu autoritățile de reglementare din SUA, Departamentul de Justiție și avocații reprezentanţi ai consumatorilor care dau in judecata compania pentru compensare. VW a declarat că plecarea lui Horn a fost cu “efect imediat”.

Aproape 600.000 de autovehicule VW din SUA sunt afectate, dar compania spune ca aproximativ 11 milioane de vehicule la nivel mondial au fost dotate cu software-ul care a manipulat testele. Costurile legate de retragerea de pe piață, compensările și amenzile ar putea rula în multe miliarde de euro, a anuţat VW.

http://www.bbc.com/news/business-35768912

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =