Directorul executiv GlaxoSmithKline, Andrew Witty demisionează

_88810990_capture

Directorul executiv al GlaxoSmithKline, Andrew Witty se va retrage de la gigantul farmaceutic anul viitor. Andrew a lucrat pentru GSK timp de 32 de ani, după ce a început ca stagiar de management. Acesta a spus: “Până anul viitor, vor fi aproape 10 ani de cand sunt director executiv la GSK și cred că acest lucru va fi momentul potrivit pentru un nou lider.”

Compania a declarat că va începe o căutare oficială pentru înlocuire.

Luna trecuta, GSK a raportat vanzari in crestere cu 2%, la 6.29 miliarde de lire pentru perioada octombrie- decembrie. Cu toate acestea, compania a scăzut la o pierdere înainte de impozitare de 416 milioane de lire comparativ cu un profit de 531 milioane de lire, pentru aceeași perioadă în 2014.

Andrew a descris că mediul asistenței medicale rămâne o provocare, dar că GSK a fost angajată în programul său de restructurare. Recent, compania a ajuns sub presiune.

În luna ianuarie, managerul de fond de Neil Woodford a cerut GSK să se divizeze. În raportul său anual pentru 2015 publicat joi, Andrew a declarat că este important că momentul de la anunțul său a dat consiliului GSK timp suficient pentru a numi un succesor.

http://www.bbc.com/news/business-35829278

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 27