Directorul PSA vrea să economisească 1,7 miliarde de euro

Ce se va alege din Opel după vânzarea către PSA? Directorul concernului auto francez crede că există potențial pentru economisiri masive. Directorul Opel, Karl-Thomas Neumann, subliniază că, compania vrea să rămână o adevărată marcă germană.

Directorul PSA, Carlos Tavares, vrea ca după preluarea Opel să economisească anual 1,7 miliarde de euro. Crede că prin această tranzacție se poate ca eficiența să fie adusă la un alt nivel, ar fi declarat acesta într-o conferință telefonică, pentru analiști. Ca și exemple el a menționat efectele pe care cantitățile mari le au în achiziții, fuziunea platformelor automobilistice și o producție mai eficientă. Pachetele complete de economisire ar trebui să intre în vigoare din 2026.

În timpul conferinței de presă de la Paris adunarea acționarilor a încercat să răspândească optimismul. Adesea a fost vorba despre situații win-win. Directoarea GM, Mary Barra, a subliniat cât de important a fost rolul Opel pentru dezvoltarea concernului GM și își aduce aminte de faptul că marca ar fi ajuns din nou în zona de profit dacă britanicii nu ar fi ales să părăsească uniunea. Directorul executiv al GM, Dan Ammann, a declarat că Opel are semnificativ mai multe șanse să reușească împreună cu partenerii săi de pe continent, pentru că, condițiile de piață din SUA și Europa s-au dezvoltat complet diferit în ultimii ani. Directorul Opel Karl-Thomas Neumann a subliniat că Opel ar trebui să rămână o adevărată marcaă germană.

Director al PSA, Tavares a mai spus odată că Opel va trebui să continue procedurile de restructurare. Revenirea Opel trebuie realizată de oamenii Opel și de conducerea companiei. Tavares spune despre vânzarea Opel și a mărcii britanice Vauxhall că acest lucru ne dă oportunitatea de a deveni un adevărat campion european în domeniul auto. PSA va urca astfel pe una din primele două poziții ale clasamentelor în cele mai importante șase piețe europene, din punct de vedere al vânzărilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/PSA-Chef-will-1-7-Milliarden-Euro-einsparen-article19731228.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 56