Directorul SAP câștigă cel mai bine

Directorii executivi ai celor mai mari concerne germane au câștigat în 2016 mai mulți bani ca și în 2015. Cel mai mult câștigă Bill McDermott de la SAP. Este urmat îndeaproape de președintele Daimler și cel de la Deutsche Post.

Directorii executivi și președinții celor mai mari concerne germane prezente în indicele de referință DAX au primit anul trecut salarii mai mari. În medie directorii au câștigat în 2016 salarii de 5,5 milioane de euro și astfel cu șase procente mai multe ca și în anul precedent, anunță firma de consultanță Willis Towers Watson.

Cifrele reflectă salariul de bază, bonusurile achitate anual și ratele de compensare variabilă pe termen lung. Au fost analizate 25 din cele 30 de rapoarte de plată vizate. Media va scădea, cel mai probabil, se arată într-un raport al Deutsche Bank. Întreaga conducere a Deutsche Bank renunță la remunerație variabilă.

Salariile directorilor executivi au crescut însă slab în raport cu veniturile firmelor DAX, spune Helmuth Uder, expert în salarizare la Willis Towers Watson. De asemenea, directorii companiilor din DAX sunt plătiți mai prost decât omologii lor din SUA. Astfel că directorii executivi ai concernelor de tehnologie Oracle și Microsoft au plătit directorilor executiv în comparație 16 milioane de euro, dacă luăm în considerare aceeași bază de calcul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/SAP-Chef-verdient-am-meisten-article19751782.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =