Directorul Shell va conduce pe viitor un automobil electric

Cine s-ar fi gândit la asta? Directorul celui mai mare concern petrolier din Europa a anunțat că următoarea sa mașină va fi una cu motor electric. Electromobilitatea este un lucru bun, spune Ben van Beurden.

Acest lucru spune multe despre viitorul energiilor din surse fosile. Directorul executiv de la Royal Dutch Shell va alege în curând să nu mai conducă vehicule pe benzină. Următoarea sa mașină va fi un automobil electric, spune Ben van Beurden pentru agenția de știri financiare Bloomberg. Ideea de a electrifica întreaga economie, electromobilitatea în regiuni precum Europa Occidentală, SUA sau China reprezintă idei pentru viitor, consideră acesta și militează pentru îndeplinirea cerințelor din Acordul de la Paris. Este nevoie de un număr tot mai mare de vehicule electrice, care să funcționeze pe bază de hidrogen sau gaze naturale, dacă dorim să respectăm pragul de două grade Celsius.

Contractul de la Paris obligă lumea ca până la mijlocul secolului să reducă continuu consumul de petrol, cărbune și gaze naturale. Astfel încălzirea globală va fi limitată la maxim două grade Celsius.

Între timp presiunea asupra industriei auto pentru abandonarea motoarelor cu ardere internă este tot mai mare. Din anul 2040 Marea Britanie vrea să interzică vânzarea de automobile noi cu motoare diesel și pe benzină, a spus miercuri Ministrul Mediului, Michael Gove. Guvernul francez a anunțat proiecte similare pentru anul 2040.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Shell-Chef-faehrt-kuenftig-Elektroauto-article19956994.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3