Directorul Tesla pentru producția de baterii ar fi părăsit compania

 

Directorul Tesla pentru producția de baterii, Jon Wagner, ar fi părăsit compania pentru a se axa pe un nou rol la un start-up de baterii din Redwood City, California. Raportul, care a apărut pentru prima dată în Jalopnik, menționează faptul că Wagner ar fi plecat de la Tesla în luna octombrie, în ciuda faptului că profilul său de pe Linkedin îl arată ca și angajat al constructorului auto din Silicon Valley.

Wagner, care este la compania Tesla încă din 2013, a servit drept director interimar la Tesla în departamente care s-au ocupat de dezvoltarea caroseriilor, pentru dezvoltarea asistată pe calculator, materiale și producție de baterii. În perioada cât a lucrat pentru Tesla, Wagner a condus eforturile de reducere de costuri și îmbunătățire a produselor pentru pachetele de baterii cu care sunt echipate Model S și Model X. El a ambiționat de asemenea eforturile de cercetare și dezvoltare care se vor traduce în final în inovație tehnologică pentru Tesla Powerwall și Tesla Model 3.

Potrivit Biroului American pentru Patente și Mărci Înregistrate (USPTO), Wagner este unul dintre inventatorii menționați pe un patent pe care Tesla l-a depus pentru un sistem de stocare energie care prezintă un sistem de management termic pe bază de conducte de căldură.

Plecare lui Wagner vine într-un moment critic pentru Tesla, pe măsură de continuă să lucreze la provocările din producția de baterii cu care se confruntă la Gigafactory și caută să demonstreze pieței consumer că vehiculul mult așteptat al companiei, Model 3, este capabil să atingă un volum de producție de 5000 de unități pe săptămână până la finalul lunii martie 2018.

Tesla’s Director of Battery Engineering has reportedly left the company

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 80