Directorul VW cere eliminarea promovărilor pentru diesel

Motorul diesel este în continuare indispensabil pentru viitorul apropiat, subliniază din nou reprezentanții industriei auto germane. Directorul executiv de la Volkswagen, Matthias Müller, adoptă un ton cu totul nou într-un interviu recent. În locul motorului diesel, mediul politic ar trebui să promoveze și să subvenționeze mai puternic sistemele alternative de propulsie.

Directorul executiv al concernului VW, Matthias Müller, se declară în vaoarea restructurării beneficiilor fiscale pentru mașinile cu motor diesel și introducerea unui sistem nou de etichete de mediu. Dacă tranziția către mașini electrice se va face cu succes, atunci motorul diesel cu ardere internă nu va mai fi subvenționat la fel ca și până acum, spune Müller pentru publicația Handelsblatt. Mediul politic și producătorii de automobile trebuie să facă totul pentru a preveni apariția unor interdicții de rulare pe scară largă.

Directorul Volkswagen este convins, potrivit propriilor sale cuvinte, de faptul că subvențiile sau facilitățile fiscale pentru proprietarii de automobile cu motor diesel nu își mai au sensul în contextul introducerii pe piață a mașinilor electrice, care sunt extrem de prietenoase cu mediul înconjurător. Banii ar putea fi investiți mai degrabă în promovarea tehnologiilor ecologice de propulsie. Reducerea subvențiilor diesel și implementarea stimulentelor pentru automobile electrice sunt semnalul potrivit că lucrurile se îndreaptă în direcția potrivită.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Chef-fordert-Ende-der-Diesel-Foerderung-article20176979.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2