Directorul Wells Fargo se retrage, din cauza conturilor fantoma

wollte-von-nichts-gewusst

Angajații băncii sale ar fi creat două milioane de conturi pe care clienții nu le-ar fi cerut sau de care nu ar fi avut nevoie. Acum directorul executiv al băncii, John Stumpf, a declarat că demisionează.

După scandalul din jurul practicilor dubioase din vânzări și conturilor fantomă de la banca americană Wells Fargo, directorul executiv al băncii, John Stumpf, cedează postul său. El a explicat că s-a decis să facă acest pas pentru că ar fi cel mai bun lucru pentru instituție.

Stumpf a trebuit să suporte presiuni enorme datorită scandalului în care banca a fost implicată. Angajații Wells Fargo ar fi manipulat clienții să aleagă produse financiare costisitoare, de care aceștia nu aveau nevoie sau pe care nu le-ar fi cerut. Bancherii voiau cu orice preț să își atingă obiectivele de vânzări. În total ei au creat peste două milioane de conturi false.

Ca și urmaș pe postul de conducere a băncii a fost numit Tim Sloan, care a fost multă vreme responsabil de activitatea de zi cu zi. Stumpf predă și postul său de președinte al consiliului de administrație.

Wells Fargo a acceptat plata unei penalizări de 185 milioane de dolari în negocierile cu autoritățiel americane. Alte cinci milioane de dolari ar trebui să meargă către clienții afectați. Mii de angajați au fost concediați ca urmare a acestor practici. Experții se așteaptă însă la sancțiuni suplimentare.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/wells-fargo-chef-john-stumpf-tritt-nach-konten-skandal-zurueck-14478873.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20