Discounterii germani majorează din nou prețurile la unt

În luna aprilie a acestui an la Aldi un pachet de unt costa 1,19 euro. Au urmat trei majorări consecutive de preț, acum cea de-a patra. Între timp avem de-a face cu cea mai mare majorare de preț la unt de la introducerea monedei euro.

Prețurile la unt au crescut din nou. Aldi Nord și Aldi Süd au majorat în Germania, începând cu luna septembrie, prețul pentru untul de marcă germană cu 20 de cenți, pentru un total de 1,99 euro pentru pachetul de 250 de grame, raportează presa locală.

Conform datelor de la Aldi Süd, acesta este cel mai ridicat preț pentru un pachet de unt de la introducerea euro în anul 2002. Acest lucru se datorează în special prețurilor mai ridicate de achiziție, în special pentru grăsimi. După prețurile Aldi se orientează și alți jucători giganți de pe piață.

La începutul lunii mai Aldi Nord și Aldi Süd au majorat prețul pentru untul lor de bază cu 10 cenți pentru un total de 1,29 euro pentru fiecare 250 de grame. La începutul lunii iunie ambii discounteri au făcut untul cu 20 de cenți mai scump, la începutul lunii iulie cu alți 30 de cenți, pentru un total de 1,79 euro. Recent au fost scumpite la Aldi Nord și anumite sortimente de brânzeturi sau alte produse lactate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Discounter-erhoehen-erneut-Butterpreis-article20017163.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 32