Disney a încheiat colaborarea cu celebrul vlogger PewDiePie din cauza unor mesaje antisemite

Unul dintre studiourile grupului Disney a încheiat colaborarea cu celebrul vlogger PewDiePie, care are un canal dedicat pe platforma YouTube, după ce acesta a postat mai multe videoclipuri care conțin insulte antisemite sau referințe naziste, a indicat marți o purtătoare de cuvânt de la Disney pentru Wall Street Journal, conform AFP.

Suedezul de 27 de ani, pe numele său adevărat Felix Kjellberg, este cunoscut pentru videoclipurile umoristice care i-au adus 53 de milioane de abonați pe canalul său de pe YouTube.

”Chiar dacă Felix a creat ceva care este foarte popular, fiind provocator și lipsit de respect, este clar că a mers prea departe în acest caz iar videoclipurile rezultate sunt îndepărtate”, a spus pentru cotidianul american purtătoarea de cuvânt a Maker Studios, filiala Disney cu care suedezul se afla sub un contract semnat.

PewDiePie, care a semnat în contract să aibă libertate totală de creație, a plătit doi indieni, potrivit WSJ, să țină o pancartă pe care era inscripționat ”Moarte tuturor evreilor”, iar imaginile acestea apar într-un videoclip realizat de acesta și care a fost difuzat în luna ianuarie.

”Am încercat să arăt cât de nebună este lumea modernă, în special unele servicii care sunt disponibile în mediu online”, s-a justificat duminică vlogger-ul pe blogul său.

În cazul de față, el explică faptul că a făcut trimitere la Fiverr, un site de internet care permite oamenilor să își aleagă locuri de muncă ciudate. ”Am ales un truc pe care l-am considerat absurd: să vad dacă oamenii de pe Fiverr ar spune orice pentru cinci dolari”, a explicat Felix Kjellberg.

Wall Street Journal a centralizat nouă videoclipuri din luna august până în prezent care conțin referințe naziste sau mesaje antisemite. Unul dintre acestea spre exemplu indică un bărbat care este deghizat în Iisus și care spune: ”Hitler nu a făcut nimic rău”.

”Nu sunt de acord cu niciun fel de formă de discurs care incită la ură”, a scris Felix Kjellberg pe blogul său, adăugând: ”și chiar dacă nu aceasta a fost intenția mea, înțeleg că aceste glume au fost în final ofensatoare”.

PewDiePie este plătit anual cu sume uriașe de Google/Alphabet, care dețin YouTube, pentru videoclipurile sale. Potrivit firmei de marketing pentru media de socializare NeoReach, în 2016 el a câștigat în total 14,5 milioane de dolari, incluzând și parteneriate de publicitate și evenimente promoționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =