Disney cumpără mare parte din grupul Fox

Directorul Disney, Bob Iger, vrea să facă din concernul său un gigant al industriei de streaming. Concernul de divertisment ar putea să se extindă pe plan internațional cu ajutorul lui 21st-Century-Fox și să dezvolte, printre altele, propria afacere cu material video.

Concernul de divertisment Walt Disney este foarte aproape de preluarea unei părți importante din concernul media 21st Century Fox. O tranzacție este de așteptat să se petreacă în curând, raportează mai multe persoane informate. Afacerea ar trebui să aibe implicit un volum de 60 de miliarde de dolari, inclusiv datorii. Disney ar putea să se extindă pe plan internațional cu ajutorul acțiunilor cumpărate la 21st Century Fox și să își dezvolte, printre altele, o afacere proprie cu video streaming.

Disney are în vedere studio-urile de film și televiziune Twentieth Century Fox, canalele transmise prin cablu, inclusiv canalele sportive regionale și activitățile importante de pe plan internațional. Disney nu vrea să cumpere însă televiziunea Fox împreună cu emisiunile sale de știri.

În total oferta Disney pentru 21st Century Fox este evaluată la 40 de dolari pe acțiune, se spune în cercurile apropiate companiei. Dar având în vedere că este planificată preluarea doar unor părți din companie, concernul de divertisment dorește să plătească doar 28-29 de dolari pe acțiune. Tranzacția va fi decontată cu acțiuni ale Disney, astfel că foștii acționari ai 21st Century Fox vor putea deține pe viitor circa 20% din concernul Disney. Acțiunile de la 21st Century Fox au fost tranzacționate miercuri pe burse la o valoare de 32,75 de dolari.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Disney-kauft-wohl-Grossteil-von-Fox-Gruppe-article20184563.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 8 =