Dispare secretul bancar dintre UE și Elveția

wh13045511

Dispare secretul bancar dintre UE și Elveția

Pentru evazioniștii fiscali din UE, Elveția nu mai poate fi o oază de liniște. Toate datele importante despre deținătorii de conturi vor fi puse automat la dispoziția autorităților. Cu toate acestea, va exista o perioadă de grație pentru cei în cauză.

În lupta împotriva evaziunii fiscale transfrontaliere, UE și Elveția au pus la punct în cele din urmă un acord privind schimbul de date bancare. Se deschide o nouă eră a transparenței fiscale și se marchează în mod eficient sfârșitul secretului bancar dintre UE și Elveția, punctează comisarul UE pe probleme de taxe, Pierre Moscovici la Bruxelles după semnarea acordului. Schimbul datelor bancare ar trebui să înceapă în anul 2018.

Acordul prevede ca toate statele membre să primească începând cu anul 2018 o dată pe an informații despre conturile și veniturile pe care cetățenii lor le au în Elveția. Pe lângă nume, adrese, număr fiscal sau data nașterii a deținătorului de cont trebuie să existe și date cu privire la dobânzi sau dividende.

Astfel ambii parteneri încheie un acord potrivit Comisie care este în linie cu standardele mondiale ale Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) și ale grupului G20. Acestea adună marile țări industrializate și în curs de dezvoltare. Elveția, țară non-UE este implicată de ani de zile în lupta Uniunii Europene împotriva evaziunii fiscale. Potrivit lui Moscovici acum s-a ajuns la o nouă etapă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schweiz-und-EU-beenden-Steuergeheimnis-article15179141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 12 =