Dispută de miliarde pune presiune pe BayernLB

BayernLB

Dispută de miliarde pune presiune pe BayernLB

Litigiile împotriva fostei filiale Hypo Alpe Adria pot încă să fie destul de costisitoare pentru BayernLB. Austriecii nu exclud cererea unei sume de miliarde de euro. Dacă situația se menține, BayernLB are o mare problemă.

BayernLB este amenințată cu pierderi chiar mai mari pentru anul 2014 decât se anticipase inițial datorită unui litigiu în desfășurare cu austriecii. Până în prezent, Landesbank nu a stabilit nici un provizion financiar pentru cazul în care vor rămâne în picioare creanțele fostei filiale austriece Hypo Alpe Adria, în valoare de 2,4 miliarde de euro. Dacă suma va trebui achitată acest lucru va afecta serios bilanțul pentru anul 2014, iar pierderea va crește proporțional.

Un purtător de cuvânt al BayernLB nu a dorit să comenteze și a avertizat cu privire la bilanțul care va fi făcut public pe data de 25 martie. Este deja sigur de luni de zile faptul că banca va prezenta cifre de pierdere.

În al treilea trimestru separarea costisitoare de filiala maghiara MKB a anulat progresele înregistrate și a adus o pierdere de 714 milioane de euro pentru banca de stat. Astfel o pierdere de mai mult de jumătate de miliard de euro a fost deja notată în primele nouă luni ale anului și de asemenea pentru întreg anul trecut, este deja sigur că va fi raportată o pierdere consistentă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milliardenstreit-belastet-BayernLB-article14366901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 24