Divele de la Hollywood se reorientează

RTX2MMT1

Trendul printre starurile de la Hollywood este să-și formeze a doua sursă de venit. Actrițe precum Jessica Alba sau Gwyneth Pltrow fac cariere de succes ca antreprenori. El știu ce este important, dar și plătesc scump.

Tot mai multe staruri feminine de la Hollywood schimbă fotoliul de actor de pe platou cu cel de director al unei companii. Că este vorba despre Jessica Alba, Gwyneth Paltrow sau Drew Barrimore, un adevărat șir de nume importante de la Hollywood arată că pot să facă mult mai multe decât să joace în filme. De multă vreme ele sunt și antreprenori de succes. Cu sau fără aparatul de filmat, tot ce ele ating pare să se transforme în aur.

Actrița Jessica Alba se remarcă prin “The Honest Company” – o companie care oferă produse ecologice pentru copii. Actrița în vârstă de 35 de ani și-a fondat compania în anul 2011. Ea a început cu produse pentru compii și și-a extins oferta și la articole de menaj. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 275 de milioane de dolari. La o rundă de finanțare ea a fost evaluată la 1,7 miliarde de dolari. În prezent compania lucrează cu Goldman Sachs pentru listarea la bursă. Alba deține 15-20% din companie, ceea ce o clasează printre cele mai bogate femei de afaceri ale Americii, care au ajuns la succes prin forțe proprii.

Chiar și Gwyneth Paltrow schimbă rolurile de cinema tot mai des pentru poziții de antreprenor. Deținătoare a Premiului Oscar, actrița în vârstă de 43 de ani deține site-ul de lifestyle “goop.com”. Portalul dă sfaturi pentru o viață fericită. Ea a fost formată în anul 2008 dintr-un ziar deținut de Paltrow. Paltrow a implementat de atunci un plan masiv de extindere pentru compania ei. În primul rând a adunat recent zece milioane de dolari de la firmele de investiții NEA, Felix Capital și 14 W venture Partner.

Actrița Drew Barrimore, care este în același timp model și producător de filme, a ales de asemenea o nouă cale către succes. Precum Paltrow, actrița în vârstă de 40 de ani se dedică înfrumusețării. Din anul 2013 ea comercializează prin intermediul lanțului american de supermarketuri, Wal-Mart, linia sa de cosmetice, “Flower Beauty”. Pe lângă Statele Unite ale Americii, ea vrea să se extindă și în China, America de Sud, Austrialia și Marea Britanie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hollywoods-Diven-gehen-fremd-article18491611.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 65