“Dragnea nu fi trist, la Jilava au dentist”, ”DNA să vină să vă ia”, “Mâine dimineaţă radem o mustaţă”, “Abrogaţi şi demisionaţi!”,”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, “Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit”

IMG_1123

Aproximativ 40.000 de oameni protestează, la această oră, joi 21.30 în Piaţa Victoriei din Capitală, unde circulaţia este complet blocată, oamenii scandând: “DNA să vină să vă ia”, “Mâine dimineaţă radem o mustaţă”, “Abrogaţi şi demisionaţi!”,”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, “Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit”, iar numărul manifestanţilor continuă să crească. La puţin timp de la începerea protestului, jandarmii au cumpărat flori şi le-au împărţit manifestanţilor, după ce o fetiţă venită la protest cu tatăl ei le-a oferit flori unora dintre ei.

UPDATE 21.00: 40.000 de oameni scandează în Piaţa Victoriei împotriva Guvernului şi a lui Liviu Dragnea
Numărul celor aflaţi în Piaţa Victoriei a ajuns la 40.000 şi continuă să crească. Manifestanţii scandează: “România nu RoHoţia”, “Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit” sau au pancarte cu diverse mesaje: “Abrogaţi şi plecaţi”, “Nu puteţi cumpăra toate generaţiile” şi “Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”. Mai mulţi oameni le împart ceai manifestanţilor.

UPDATE 20:36: Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 35.000
Aproximativ 35.000 de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală, iar bulevardele de acces către piaţă sunt pline de oameni care se îndreaptă către manifestaţie.
Oamenii scandează: “Mâine dimineaţă radem o mustaţă”, “Jandarmii sunt cu noi”, “Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă”, “Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi”, “Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist”, “Zi de zi aici vom fi”, “Dragnea mincinosul”.
De la metrou continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.
UPDATE 20:18: Circa 25.000 de oameni în Piaţa Victoriei: “Mâine dimineaţă radem o mustaţă”
Aproximativ 25.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii scandează:”Mâine dimineaţă radem o mustaţă”, “Jandarmii sunt cu noi”, “Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă”, “Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi”, “Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist”, “Zi de zi aici vom fi”, “Dragnea mincinosul”.

De la metrou continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei. Unii dintre manifestanţi sunt însoţiţi de copii. Manifestanţii au steaguri şi fluiere.

UPDATE 19:55: Circa 20.000 de oameni în Piaţa Victoriei: “Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi”
Circa 20.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii scandează: “Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi”, “Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist”, “Zi de zi aici vom fi”, “Dragnea mincinosul”.
Circulaţia este blocată în Piaţa Victoriei.
La solicitarea demonstranţilor, jandarmii au îndepărtat din piaţă un agitator. Pe o tarabă sunt oferite gratuit participanţilor la protest ceai, cornuri şi sandvişuri.
Demonstranţii continuă să vină în Piaţă.
UPDATE 19.30: Jandarmii au scos din mulţime un agitator semnalat de manifestanţi. Circa 10.000 de oameni în Piaţa Victoriei
Circa 10.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, scandând: “Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Hoţii”,”Abrogaţi şi demisionaţi!”,”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, oamenii continuând să vină, iar circulaţia este blocată în Piaţa Victoriei.
Jandarmii au scos din mulţimea aflată în Piaţa Victoriei un agitator, la solicitarea mai multor manifestanţi.
Pe o tarabă sunt oferite gratuit participanţilor la protest ceai, cornuri şi sandvişuri.
UPDATE 19.15 Circa 6.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei, oamenii continuă să vină în număr mare
Circa 6.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar numeroşi manifestanţi continuând să vină atât de la metrou, cât şi de pe străzile şi bulevardele adiacente pieţei.
Circulaţia a fost blocată pe Bulvardul Kiseleff, perimetrul îngrădit de jandarmi lărgindu-se din ce în ce mai mult.

Manifestanţii strigă: “Abrogare”, “Ieşiţi afară să daţi socoteală”, “Abrogaţi şi demisionaţi!” “Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, “Hoţii, hoţii”, “DNA să vină să vă ia”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!” şi au un banner pe care scrie: “Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii”. Mulţimea fluieră şi huiduie, afişând un banner pe care se poate citi: “Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii”, iar majoritatea şoferilor care trec prin zonă claxonează. De asemenea, demonstranţii au cântat imnul României.
O fetiţă venită cu tatăl ei la protest le-a oferit flori jandarmilor. După gestul acesteia, jandarmii au cumpărat şi ei flori şi le-au împărţit manifestanţilor.
Jandarmii le-au împărţit oamenilor şi fluturaşi cu mesaje în care le cer să se delimiteze de orice acţiune violentă. ” #Nu aşa#Jandarmeria protejează, Delimitează-te de cei care produc violenţe!, Îndepărtează-te cât mai repede de zona de contact dintre jandarmi şi turbulenţi, mai ales dacă ai venit însoţit de copii, Nu încerca tu să îi opreşti, Turbulenţii vor încerca să se ascundă în mulţime, Nu-i lăsa şi îndepărtează-te cât mai mult, Respectă aceste indicaţii, Jandarmeria va acţiona numai împotriva violenţelor”, sunt mesajele de pe fluturaşii împărţiţi de jandarmi.

UPDATE 18:50: Circa 4.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei. Jandarmii cumpără flori şi le împart manifestanţilor
Circa 4.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, scandând: “Abrogaţi şi demisionaţi!”,”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”. Jandarmii cumpără flori şi le împart manifestanţilor, după ce o fetiţă venită la protest cu tatăl ei a oferit flori unora dintre ei.

Manifestanţii strigă: “Abrogare”, “Ieşiţi afară să daţi socoteală”, “Abrogaţi şi demisionaţi!” “Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”,”Hoţii, hoţii”, “DNA să vină să vă ia” , “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!” şi au un banner pe care scrie: “Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii”.
De asemenea, oamenii au cântat imnul României.
Numărul manifestanţilor continuă să crească, grupuri mari de oameni îndreptându-se spre Piaţa Victoriei.
În jurul orei 18.00, în Piaţa Victoriei din Capitală se aflau deja peste 1.000 de oameni, scandând: “PSD, ciuma roşie”, “România, trezeşte-te”, “Noaptea ca hoţii”.
Mulţimea fluieră şi huiduie, afişând un banner pe care se poate citi: “Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii”.
Circulaţia se defăşoară normal la această oră, protestatarii aflându-se în spatele gardurilor montate de jandarmi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că la protestele care au avut loc marţi faţă de OUG privind modificarea codurilor penale au participat aproximativ 45.000 de persoane, în timp ce miercuri au ieşit în stradă 200.000 de persoane în întreaga ţară, cea mai mare prezenţă înregistrându-se la Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Iaşi, Craiova, Baia Mare şi Constanţa.
Miercuri seară, numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns până la 130.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 18