Doar 11 accidente cu mașinile Google pe un parcurs de 2,7 mil km

3it30747

11 accidente cu mașinile Google

Mașini controlate de computer, care își găsesc drumul prin trafic fără intervenție umană. Modul lor de operare este însă, cel puțin deocamdată, discordant. Acum Google prezintă un bilanț al testului său: Iar potrivit propriilor date, rezultatele sunt excepționale.

Autoturismele Google autopropulsate au fost implicate în 11 accidente minore în ultimele șase luni. Dar șeful de proiect Chris Urmson a declarat într-un post de pe platforma “Medium” că în nici unul din cazuri nu a fost de vină automobilul pentru incident. În șapte cazuri au fost de vină alți șoferi care au intrat pe banda vehiculului Google. Astfel mașina a fost zgâriată pe lateral, iar într-un alt caz a fost lovită de un alt șofer la o intersecție cu semnul stop.

Urmson spune că dacă petrece suficient timp pe drumuri, accidentele se vor petrece, indiferent dacă ești șofer într-o mașină sau este vorba despre un vehicul autopropulsat. Google testează mașini autopropulsate de șase luni deja. Flota auto de 20 de autovehicule robot a condus pe drumuri peste 2,7 milioane de kilometri, aproximativ 1,6 milioane de kilometri în funcționare autonomă.

Urmson nu a precizat câte accidente s-au petrecut atunci când automobilele au fost conduse complet de computer. Dar el a dat exemple în care electronica din mașinile Google ar fi putut preveni accidentele, precum un biciclist care taie calea autovehiculului sau un alt participant la trafic care schimbă banda fără să se asigure.

http://www.n-tv.de/technik/Elf-Unfaelle-mit-Googles-Selbstfahrautos-article15083856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 13